رپورتاژ

آشنایی با رشته دامپزشکی

اگه به تازگی کنکور دادی یا پشت کنکوری 📚 هستی حس و حالت رو خوب میفهمم حتما واسه ی انتخاب رشته خیلی استرس داری و نگرانی، حق هم داری… 😨 قبولی در رشته ی دلخواه و آینده ی کاری مهمترین دغدغه ی داوطلبان کنکوره به خصوص قبول شدن در رشته هایی که رقابتشون سخته مثل گروه تجربی و سه رشته ی پزشکی، دندانپرشکی و دامپزشکی. این رقابت حتی بعد از فارغ التحصیلی و در بازار کار هم وجود داره و گواهش کلینیکهای مختلف دامپزشکی در سراسر ایرانه که در این بین آنهایی که تخصص، مهارت و تجربه ی بالایی دارند قطعا موفق ترند. قبل از ادامه ی این مقاله ازت میخوام اول یک سری به لینک دامپزشکی بزنی تا بهتر متوجه منظورم بشی و ببینی چه راه سختی در پیش داری و بعدش میتونی برای آشنایی با رشته دامپزشکی تا آخر این مقاله با من همراه باشی…

رشته دامپزشکی خوبه؟

نظر دادن در مورد خوب یا بد بودن یک رشته به عوامل زیادی بستگی داره که مهمترینش علاقه و بعد بازار کاره. اینکه با انتخاب رشته ی اشتباه چند سال از عمرت رو صرف خوندن درسهایی کنی که اصلا دوست نداری یا در آینده، شغلی مرتبط با رشته ی دانشگاهیت رو انتخاب کنی که ازش لذت نبری اشتباه بزرگیه؛ به خصوص در رشته دامپزشکی که عشق و علاقه به حیوانات حرف اول رو میزنه، بهترین کار برای اینکه متوجه بشی یک رشته به دردت میخوره و با روحیاتت سازگاره یا نه شناخت رشته از نزدیکه مثلا میتونی یک روز وقت بذاری و به چند تا کلینیک سر بزنی؛ پیدا کردن دامپزشکیهای نزدیک خونه هم با من کافیه 😊 روی لینک پیدا کردن نزدیک ترین دامپزشکی کلیک کنی تا با نحوه ی پیدا کردن کلینیکهای نزدیک خونه آشنا بشی. اینطوری میتونی از نزدیک سختیها و شیرینیهای کار دامپزشکا رو لمس کنی و ببینی اصلا تحمل درد کشیدن و مریضی یک حیوون زبون بسته رو داری یا نه. اگه میخوای دندانپزشکی یا هر رشته ی دیگه ای رو هم انتخاب کنی سر زدن به مطب و پرس و جو از پزشکان در مورد کارشون یکی از بهترین روشهایی است که متوجه میشی به درد آن کار میخوری یا نه.

رشته دامپزشکی چند سال طول میکشد

مدت زمان تحصیل در این رشته 6 سال است و این مدت به دو بازه ی پیش درمانگاهی با 132 واحد درسی و دوره ی درمانگاهی با 90 واحد تقسیم میشه. که برای شرکت در مرحله ی دوم حتما باید در آزمون شرکت کرده و نمره ی قبولی  💯  کسب کنی.

رشته دامپزشکی برای چه کسانی مناسب است؟

اگه به فکر تحصیل در رشته ی دامپزشکی هستی بهتره مواردی که در ادامه آوردم رو بخونی اگه این شرایط رو داری پس قطعا برای کار در این رشته مناسبی.

✔عاشق حیوانات

✔دلسوز و مهربان

✔داشتن وجدان کاری

✔نترسیدن از حیوانات

✔توانایی جسمی مناسب

✔کار مداوم در ساعات طولانی

✔قدرت تصمیم گیری در شرایط حساس

✔داشتن اطلاعات کافی درباره ی حیوانات

بازار کار رشته دامپزشکی

قطعا اینکه در آینده بتونی از طریق رشته ی دانشگاهی که تحصیل کردی به درآمد 💰 برسی خیلی مهمه، برای همین باید از ابتدای کار بدونی این رشته در ایران چه آینده ای داره و بازار کارش چطوره.

خوشبختانه دامپزشکی در گروه پردرآمدترین رشته های تجربی به حساب می آید و بازار کار خوبی داره. البته به شرط آنکه تونسته باشی در طی دوران تحصیل مهارت و تخصص بالایی به دست بیاری؛ بعد از فارغ التحصیل شدن در رشته دامپزشکی میتونی برای خودت کلینیک یا مطب مستقل زده یا در مشاغل زیر مشغول به کار بشی.

◾دامپزشک در باشگاه های اسب سواری، پرورش ماهی، پرورش زنبور عسل و کرم ابریشم

◾مسئول فنی در کارخانه های لبنی و فرآورده های گوشتی

◾مسئول کشتارگاه دام و طیور

◾کارخانه های جوجه کشی

◾کلینیکهای دامپزشکی

◾داروخانه دامپزشکی

◾دامپزشک دامداری

مزایا و معایب رشته دامپزشکی

دامپزشکی هم مثل هر رشته ی دیگه ای یکسری مزایا و معایب داره، از جمله مهمترین مزیتهای این شغل میشه به ایجاد فرصتی مناسب برای کمک به حیوانات، سر و کله زدن با حیوانات برای کسانی که عاشق 😍 آنها هستند و رسیدن به درآمد خوب اشاره کرد و طولانی بودن دوره ی تحصیل، درگیر شدن احساسات و قرار گرفتن در معرض آسیبهایی مثل حمله و گاز گرفتگی حیوان، اشعه های خطرناک رادیولوژی و سونوگرافی، انتقال بیماری از حیوان و… از مهمترین معایب این شغل است که البته در صورت رعایت نکات ایمنی و استفاده از دستکش و ماسک 😷 هیچ مشکلی به وجود نخواهد آمد.

ظرفیت پذیرش رشته دامپزشکی

🎓 خوشبختانه 12 دانشگاه دولتی در شهرهای مختلف ایران (تهران، شیراز، تبریز، ارومیه، کرمان، اهواز، سمنان، مشهد، لرستان، کرمانشاه، زابل و شهرکرد) از طریق کنکور سراسری اقدام به جذب داوطلب در این رشته کرده و علاوه بر این، 11 دانشگاه آزاد هم در شهرهای گرمسار، شوشتر، کازرون و شبستر دانشجوی دامپزشکی میگیره. اگه میخوای با دانشکده های دامپزشکی و ظرفیتشون آشنا بشی یا دنبال آدرس و شماره تلفنشونی کافیه روی لینک  رشته دامپزشکی کلیک کنی. حواست باشه اگه هدفت قبولی در رشته ی دامپزشکیه باید زیست شناسی و شیمی رو خیلی خوب تست بزنی.

و اما در آخر …

خوشحالم که تا آخر این مقاله با من همراه شدی و امیدوارم الان به راحتی انتخاب رشته کنی، فقط حواست باشه حیوانات موجودات حساسی هستند و اولین شرط برای اینکه بتونی یک دامپزشک خوب و مهربون بشی دوست شدن با این کوچولوها و عشق دادن بهشونه 💕 اگه فکر میکنی از عهده ی این کار بر نمیای بهتره همین الان تا دیر نشده به سراغ رشته ی دیگه ای بری اما اگه عاشق این دلبرایی و دوست داری بیش تر وقتت رو با آنها بگذرونی قطعا رشته ی دامپزشکی برات مناسبه و مطمئنم در آینده یک دامپزشک دلسوز و مهربون میشی.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا